divendres, 26 de febrer del 2016

SPOTLIGHT

Parlo poc de cinema, malgrat que és una de les arts que ens agrada també conrear, però crec que val la pena fer un apunt d'aquesta pel·lícula basada en fets reals els quals van ser destapats per la unitat Spotlight, el grup de periodisme d'investigació del Diari Boston Globe, sobre un escàndol de pederastia per part de diversos sacerdots catòlics de Boston, ja que vaig trobar-la força interessant i demostra una vegada més, que en cinema es pot fer també una bona feina informativa.

No en va, Globe va guanyar per aquest servei públic l'any 2003 el Premi Pulitzer i la pel·lícula es va presentar al Festival de Venècia i al Festival Internacional de Toronto el 2015 aconseguint diversos guardons de la crítica internacional. També opta a sis nominacions als Oscar's 2016. Sembla però que els crítics del nostre país no li dónen tant grau d'excel·lència com la crítica americana, però com sempre i en totes les arts, tot és molt subjectiu.

A mi em va agradar com la pel·licula tracta un tema tant delicat, i com l'equip de redactors que va anar descobrint aquell escàndol, es compromet tant en l'afer, que capgiren fins i tot les seves vides privades i les seves actituds davant l'Església. No és un film sensacionalista, és un film que ens acosta a una història que desgraciadament encara es repeteix i ens és explicada d'una manera senzilla que no es recrea en filmacions artístiques.

Els americans en la seva indústria, tenen sempre molta cura en les escenografies, i en aquest cas, els despatxos i oficines estan ben ambientats d'acord amb l'època, i d'una manera molt efímera es comenta també la tragèdia del 11S.

El grup d'actors escollits actuen coralment, sense personalismes i formen un equip escènic de primera línia, alguns dels quals coneguts pel gran públic també per sèries televisives.




Actualment s'està exhibint en diverses sales de la nostra ciutat, i també es pot veure en versió original subtitulada a Balmes multisales, del qual darrerament en som fidels espectadors.

***