dissabte, 20 de febrer del 2016

Els fusells de la Sra. Carrar

Tenim un planter de gent jove dedicats a les arts escèniques gens menyspreable, els quals són una aposta de futur per alguns directors teatrals que comptem amb ells per representacions poc convencionals com la que s'està duent a terme a l'Almeria Teatre al cor de Gràcia.

Un text de Bertolt Brecht de la Guerra Civil espanyola i que cinc d'aquests joves actors, formats a les nostres escoles i Institut del Teatre amb tot tipus de registres, i al costat també d'actors veterans de casa nostra, estant donant una bona imatge del que pot ser el futur del nostre teatre.

Els fusells de la Sra Carrar, és una obra de petit format i d'un sol acte, amb una posada en escena a tocar de tres fileres de públic per banda, on aquests actors escenifiquen el text, gairebé trepitjant els peus dels que estàvem a primera fila.

El dramaturg vol fer ressó de la lluita contra el feixisme, i que hi ha moments a la història que no es pot ser neutral ja que la neutralitat no porta enlloc.  No és una obra de recreació de la Guerra Civil, de cap manera, malgrat que el text va ser escrit l'any 1937 i recrea un poblet andalús de pescadors inspirat en aquell esdeveniment. És una obra política i compromesa amb els sentiments la qual està de rabiosa actualitat, recriminant al fet de quedar-se a casa sense fe res, quan no pendre partit és lluitar a favor dels altres.

Preguntat al director Daniel J.Meyer:

Per què Fusells?
Perquè crec que són moments històrics en que no valen les mitges tintes. 
#NoEsPotSerNeutral.

Per què un repartiment amb gent jove?
Perquè és l'obligació de la nostra generació posicionar-nos de manera contundent per tal de generar un canvi estructural. La nostra força ha de ser un motor d'il·lusió d'idees.



Actors:

Cristina Arenas
Quim Àvila
Jaume Madaula
Jordi Llovet
Georgina Latre


***