dijous, 15 d’octubre del 2015

Fets del 15 d'octubre del 2015


Ahir em va cridar l'atenció un twit del Diputat europeu Ramon Tremosa, molt actiu a twitter, que ens mostrava una vinyeta publicada fa cent anys. 



Això em va donar la idea de recollir alguns twits del que estem vivint el dia d'avui perquè sense cap dubte, passarà a la Història, la qual es va repetint, malgrat que els anys es vagin succeint.

Emotiu ha estat el poble davant el Palau de Justícia, acompanyant al President Artur Mas a la imputació a la qual està sotmès, sense moure's un pam, esperant més d'una hora la sortida del nostre representant electe.



Un dia que ha coincidit, volgut o no, amb la commemoració dels 75 anys de l'afusellament del darrer President de la Generalitat Lluís Companys, els primers anys de la Dictadura, amb un simulacre de judici, que encara no ha estat comdemnat pels governs democràtics espanyols.




Un testimoni fefaent d'uns governs hereus d'una Dictatura que no ha fet net, és el desitg de sotmetre Presidents sota una jurisdicció fiscal estatal sense qualitat democràtica, sorgida d'unes clavegueres sense escrúpols, actuant sota aquests governs que es treuen del damunt responsabilitats polítiques.

La sortida de la compareixença del nostre President, actualment en funcions, davant el TSJC, testimonia uns fets rebutjats per una gran part del poble.




Desitjo que el TSJC s'oblidi de la inhabilitació del nostre President i tal com vaig apuntar també ahir amb un twit personal, dins el programa de matins TV3 i que agraeixo que l'haguéssin publicat, confio plenament en el nostres conciutadans per tirar endavant un procés, que pacíficament i democraticament hem començat.



***

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Per què el TSJC s'hauria d'oblidar de la imputació a Mas? No va contra la llei el què va fer malgrat molta gent ho demanés?

Marta ha dit...

pons007: Aquest tema és prou debatut. No hauria de ser una imputació penal atès que és un tema de solució política.

Joan Antoni ha dit...

El senyor Mas va anar de la Llei a la Llei. Les seves decisions varen anar precedides de Lleis, i no va aplicar cap article suspès temporalment de les Lleis portades pel PP al TC, que encara no ha emès sentència de inconstitucionalitat. Deixem que la Justícia faci la seva feina i que interpreti jurídicament allò que va passar. Malgrat tot, segueixo confiant en ella.