diumenge, 1 de febrer del 2015

Any internacional de la Llum

La Unesco ha declarat enguany l'Any internacional de la Llum i les tecnologies basades en la Llum, per fomentar debats a l'entorn dels reptes mundials pel que fa a les tecnologies, l'educació, les comunicacions i la salut. Per col·laborar en aquesta iniciativa, l'Agencia catalana de la Joventut, ha creat programes educatius per totes les edats a escoles, i Instituts perquè els joves puguin gaudir de propostes innovadores i diferents.

Aprofitant les festes d'hivern a Barcelona, llegeixo a la revista PRESÈNCIA que la ciutat per fer-ne ressó i afegir-se a aquestes iniciatives, amb el logo de "Barcelona es desperta de la foscor " ha projectat en el festival Llum BCN que fusiona llum i arquitectura, el qual ja farà quatre anys que se celebra, la iluminació de vint edificis emblemàtics que transformaran la fisonomia de les seves façanes i així donar un nou sentit a la intimitat dels racons del cor de Ciutat vella. Sembla que volen fer coincidir les festes de Santa Eulàlia que tindran lloc els dies 6, 7 i 8 i 12 de febrer amb aquest esdeveniment.  Hi hauran diverses propostes entre elles tres itineraris a seguir: Mar, Catedral i Rambla.

De manera extraordinària la cultura popular omplirà una vegada més el centre de la Ciutat amb tota mena de Gegants, cercaviles, bestiari, correfocs, castellers, etc.  i amb la participació de Manresa com a ciutat convidada. Hi hauran gran nombre d'exposicions en els museus que obriran portes, s'oferiran representacions, conferències, trobades artesanals i altres activitats per a totes les edats.

Els barcelonins cada vegada tenim més ofertes lucratives, malgrat que l'allau de visitants no ens permetin gaudir-ne amb comoditat. Des dels Jocs Olímpics, sembla que estem destinats a morir d'èxit organitzatiu d'efervescències festives.

***