divendres, 16 d’agost del 2013

Festes de Gràcia i puntualitat

Drac Gaudiamus
Cada any quan arriben aquestes dates, m'agrada parlar de la Festa Major de Gràcia, un referent personal d'aquesta Festa popular vinculada a la meva infantesa.

Els temps canvien i la que abans era la Gran Festa del barri, i els veïns en gaudíem amb totes les activitats, potser més modestes que les actuals, malgrat que sempre les actuacions musicals dels envelats eren de primera categoria, ara s'ha convertit en una festa Internacional, atesa la gran afluència de visitants estrangers que desembarquen amb la línia 3 del metro en les estacions de Diagonal i Fontana amb la guia de carrers guarnits a la mà.

Ahir vaig descobrir i veure per primera vegada el Drac Gaudiamus, reproducció del drac-font del parc Güell d'Antoni Gaudí, i que en tenen cura els Diables del barri del Coll del districte de Gràcia.  Per descomptat, l'efecte que causava en els admiradors alts i rossos de l'ilustre arquitecte, era previsible.

La cercavila farcida de foc i espetecs amb trabucaires, dracs, diables i esperits malignes, va anar carrer Gran amunt i provocant escampadissa de gent a totes bandes, atès el soroll dels petards i les espurnes que anaven sortint dels queixals de les bèsties que es movien a banda i banda del carrer, això si, ben controlades. Només els gegants i un parell de titelles encapçalaven la comitiva al costat de les autoritats que sortien de l'Església de Santa Maria, acompanyats de prop de bastoners i castellers.

El que sempre m'ha desagradat i ho denuncio públicament, és la manca de puntualitat de les activitats municipals respecte a l'Agenda que es publica tant en paper com actualment per Internet. Per què en el nostre país sóm tant informals en qüestió d'horaris? Més d'una hora d'espera, respecte a l'horari previst, crec que no és tolerable per un país que volem ser un Estat més d'Europa. Ens cal encara molta feina per fer! Ens hem d'emmirallar més amb Europa si hi volem pertànyer algún dia. ||*||.

***