dimarts, 11 d’octubre del 2011

Hem posat fil a l'agulla

El símbol de les tisores és present darrerament en la nostra societat, com a metàfora del que tots coneixem. Res més lluny d'utilitzar-lo en aquest apunt amb aquesta finalitat, ja que l'acompanya un fil i una agulla. El fil a l'agulla l'hem posat catorze persones unides amb els mateixos objectius: la lectura com a fil conductor de pasar-nos-ho bé, créixer personalment i intercanviar experiències i punts de vista relacionats amb aquesta activitat. Tot això evidentment, ajudats per la nostra conductora que amb criteri i enginy, ens encamina cap a aquests objectius.

Ens hem retrobat després de l'estiu. El grup és homogeni i divers. Aquesta diversitat ens uneix per debatre criteris i punts de vista diferents analitzant literatura i descobrint en ella idees i formes d'expressió, fent enriquir la nostra manera de veure el món i adquirir coneixements.

El primer dia no portàvem cap llibre llegit per comentar, però un text fragmentat de l'escriptor gallec Juan Farias, traspassat l'11 de juny d'enguany,  (enllaço amb Wikipedia) que ens ha portat la nostra guia, ens ha fet aturar uns instants i reunir-nos en parelles, per debatre els continguts.

El fragment que ens va tocar llegir i exposar a mi i a la meva companya, servirà per finalitzar aquest petit apunt, esperant la propera trobada mensual en l'indret que ens acull, la Biblioteca Francesc Boix.

...
Leer, participar, es hacer literatura.
Enseñad a leer, por favor, enseñad a leer en los libros, en el viento, en los charcos de un dia de lluvia, en el bosque y en la luz, enseñad a leer, os lo ruego, para que nadie crezca hasta la edad de la avaricia y el desamor.
...