dimarts, 15 de març del 2011

Una experiència diferent al Poble Sec


Poble Sec
Aquarel·la de Raimundo López Bayarri
extreta del seu blog d'Internet






La pluja no va ser motiu ahir per desplaçar-me mitja horeta en metro amb destinació a la trobada mensual, el fil conductor de la qual, és el món dels llibres. Malgrat tots els esforços, no va ser possible que el micròfon funcionés, però gràcies a la bona comprensió dels companys amb dificultats auditives es va iniciar la sessió que com sempre va ser encarrilada amb destresa, per la nostra benvolguda conductora.

És la segona vegada que assisteixo a la reunió, puc dir que és força interessant compartir aquesta experiència emmig de persones amb dificultat per la oïda, però aplaudeixo la iniciativa ja que la integració resultant, és força òptima.

Les dues novel·les ben diferents que hem comentat són:

Cuatro amigos de David Trueba

Un relat sobre uns dies de vacances de quatre amics de tota la vida, que es disposen a fer la "ruta del bacalao" dins d'una furgoneta llogada, i que amb un llenguatge barroer, però no exempt de genialitats en la prosa emprada, en Trueba ens endinsa en el món de la joventut dels anys 90. Una mica podriem dir, que els quatre amics són com els "Tres Mosqueters" d'Alexandre Dumas, però amb problemes dels segle XX, amb situacions iròniques i desmanegades. De totes maneres, amb la complicitat dels membres del Club de lectura, te n'adones del profit que se'n pot treure del que ens vol dir sempre un autor, quan en exposa temes que en principi ens semblen banals.



Mal de Pedres de la Milena Agus

Una prosa exquisida. Dues vegades me'l vaig llegir en un mes, només consta de 95 pàgines. L'argument l'enllaço aquí,  extret del comentari que l'Espolsada va fer en el seu dia. El comparo amb la fàbula de L'aneguet lleig, incomprès pels seus, en un indret singular i en un temps també especial de la segona guerra mundial. Va ser tot un goig poder participar en la posada en comú d'aquesta sensual novel·la.


***