dilluns, 1 de novembre del 2010

La paciència s'acaba

Sí, als italians se'ls està acabant la paciència amb les disbauxes del seu primer ministre. A més de les festes nocturnes amb noies joves, els delictes d'abús de poder podrien costar-li el càrrec, la qual cosa ja seria hora de que l'oposició es posés les piles per demanar la seva dimissió d'una vegada. L'empresariat també està indignat per la mala imatge que Berlusconi ofereix del país, considerant que cal un sentit de la dignitat i un canvi de rumb.

Aquests comportaments no s'haurien de tolerar en les democràcies. Ja en tenim prou amb els casos de corrupció que van sortint com bolets.

En el cas d'Itàlia, sempre que hem viatjat a aquell país, tant els guies com algún dependent que hem creuat alguna paraula sobre el tema del seu dirigent polític, tothom en diu "pestes" i desitgen un canvi. Així doncs, amb aquesta prepotència embaucadora és com aquest individu aconsegueix sortint-se'n de tot i continuar estant al cap de munt d'un país. Suposo que això de ser la persona més adinerada d'Itàlia li dóna poder per haver arribat a on està.

Em pregunto si és satisfactòria aquesta vida, quan fins i tot està rebent crítiques de les seves mateixes filles. Hi han sectors que aquests personatges deuen agradar, i més si serveixen de model de "latin lover" mediterrani.

***