diumenge, 14 de febrer del 2010

Ateneuesfera 2.0

Una taula parada amb dolços de tota mena, ens va rebre ahir dissabte a la tarda per fer la tertúlia d'una trentena de persones convocades com Ateneuesfera amb l'objectiu de fer-la petar arran de iniciatives blogaires de tota mena. El marc va ser, com sempre en el lloc emblemàtic de l'Ateneu Barcelonès. Com sempre la bona predisposició de tothom i principalment del convocant i amfitrió, van fer que la reunió fos de gran interès en quan a l'exposició dels temes que en fan ressò en els seus blogs els nous blogaires convidats, i que van ser els primers en fer les exposicions.

Vam comprovar l'efectivitat de molts blogs que van començar amb objectius incerts i que es van desenvolupant cap a objectius fins i tot reivindicatius, amb molta força opositora a decisions polítiques, gràcies a la tossuderia dels seus creadors.

Una discrepància força animada va sorgir cap al final de la reunió arran dels 2.0. No perquè no es veiés la utilitat del Twitter a nivell professional, ja que va surgir un bon exemple aclaridor, sino que aquesta eina fós indiscriminadament utilitzada a nivell públic.

És la segona vegada de la meva assistència, moltes cares ens vam retrobar i altres, les noves que van assistir, van ser de força interès a nivell personal i tertulià. Potser encara hi mancava una mica de decisió a l'hora de fer preguntes, i moderació una mica més estricta per evitar protagonismes excessius, però crec que aquesta timidesa es podrà superar en les properes trobades, que espero no es facin esperar massa.

***