diumenge, 15 de novembre del 2009

Kosher al Priorat


M'ha cridat l'atenció el reportatge del Diari AVUI d'avui diumenge sobre la producció d'un vi el·laborat segons la tradició jueva. Sembla ser que aquest vi s'el·labora a la comarca del Priorat, concretament a un celler de Capçanes, i m'he informat a través del Sr. Google de que és un 2% de la seva producció, la qual es ven íntegrament a EE.UU.

Segons diu l'article de l'AVUI, ara hi ha un productor i director de cinema interessat en iniciar un rodatge sobre la història d'aquesta comarca, que ha assolit un gran prestigi vinícola degut a l'esforç de la seva gent. Realment, els que vam veure aquells pobles els anys setantes, sense gairebé carreteres i els seus vins no es podien comercialitzar, degut a la seva densitat, es mereixen un treure's el barret davant la seva evolució. De totes maneres, tota evolució es paga d'alguna manera, la seva geografia també ha canviat. Arreu es visualitzen les terraces amb grans extensions de vinyes, configurant uns turons que tampoc tenen res a veure amb els que abans es veien, i que eren poblats d'arbredes i matolls i que a hores d'ara s'han tranfigurat considerablement.

Esperem veure el film costumista i que sigui un encert pel bon marketing del celler de Capçanes.

***

4 comentaris:

Lluís Bosch ha dit...

Crec que fa temps que elaboren el vi Kosher per allà. Una curiositat molt interessant que fas bé de reportar.

Met ha dit...

El tema del Kosher jo també l'havia sentit a dir ja fa un temps. crec que en temps de verema ja venen a supervisar-ho tot.

I pel que comentes del paisatge... crec que s'ha recuperat el que hi havia abans dels anys 70. Recordo els estius a Gratallops i les muntanyes amb les feixes abandonades anant cap a Falset.
Ara les han desbrossat i explotat de nou... Tot torna, tot canvia, res és immutable.

Marta ha dit...

Lluís i Met. Gràcies per les vostres aportacions

kweilan ha dit...

Molt curiosa aquesta dada. No ho sabia.