dijous, 13 d’agost del 2009

Marejant la perdiu

Estava convençuda que el mes d'agost era un mes inhàbil, políticament i administrativament parlant, però la realitat és que després d'uns pocs dies d'haver fet un tomb per un país de la vella Europa, concretament a Polònia, hem tornat a casa i veig que els polítics dels nostre país continuen "marejant la perdiu", anant i venint de les seves vacances per continuar fent "bullir l'olla" i tirar-se els plats pel cap. Em pensava que això d'entrar i sortir era privilegi dels que estem jubilats, però estava molt equivocada. Així doncs, seguint aquests exemples de gent treballadora i responsable, he reobert el blog, per penjar-hi algunes fotografies d'quest circuit tant interessant que hem fet, i ja tindrem temps de preparar-nos més endavant, per la tardor calenta que ens espera amb esdeveniments de manifestacions per defensar la "reinterpretació" de l'Estatut, que no podem deixar passar, i que no només són núvols d'estiu.


Com és habitual, en el SorroBloc, anirà sortint la crònica dels indrets que hem visitat amb els comentaris corresponents, jo només penjaré unes quantes fotos d'aquestes ciutats medievals, les quals han estat reconstruïdes en un 80% , ja que després de la Segona Guerra Mundial van quedar molt destruïdes i la seva gent molt perjudicada en tots els sentits.












Són països freds, i aprofiten els dos mesos d'estiu que tenen, per viure a l'aire lliure i decorar amb moltes flors els seus jardins i places. Els dies són llargs i a les nits hi ha força ambient a les terrasses dels restaurants al carrer. A l'hivern viuen sota terra. Aquests establiments desapareixen de la superficie i s'ubiquen als subterranis, ja que a fora poden arribar als 30 sota zero.






Segons ens va dir la guia, vam fer uns 2000 kms. Encara les insfraestructures viàries són molt precàries, i això alenteix els desplaçaments. Ens en faltat ben bé un parell de dies per anar amb més tranquil·litat, però hem pogut veure tot el que calia i més. Ha estat un viatge molt positiu.


Fins i tot vam trobar una princesa polaca esperant el seu príncep blau, que justament li va aparèixer al costat de la granoteta.


Una curiositat:
Quan estàvem a l'aeroport de Varsòvia, esperant el nostre vol de tornada a Barcelona, varem observar com s'escriu la ciutat de Madrid, en polonès. Boníssim!! També en això ens assemblem als polonesos!!!!.




Una posta de sol des del riu Vístula per acabar aquest breu post.

***

2 comentaris:

USD ha dit...

al meu blog col.lecciono fotos de portes obertes i voldria agafar una imatge d'aquest blog, si em dónes permís.

Met ha dit...

Ha de ser interessant Polònia, un país que sempre ha hagut de conviure amb dues gran potències, Ruússia i Alemanya, que sempre que s'ha barallat ho han fet en territori polonès. I no és estrany que sigui molt gelosos de la seva història i cultura, com ho demostra el fet que el casc antic de Varsòvia, que sembla tan antic, realment sigui una recsonstrucció dels anys 50.

En això Catalunya i Polònia també s'hi assembla