dimecres, 3 de juny del 2009

Mes de Juny. Temps de collites. Pintors impressionistes.

Tot just hem encetat el mes de juny, època en que les fruites maduren i comencem a recol·lectar tot el que hem anat sembrant i conreant durant l'hivern. Els pagesos ho saben prou i els que vivim a ciutat també fem les nostres pròpies collites. La meva darrera, encara no he acabat de fer-la, però serà dins de poquets dies, el taller de pintors d'impressionistes que vaig començar a conrear aquesta primavera i que ha donat els seus fruits.

No parlaré d'aquest moviment , ja que a la xarxa hi ha suficient informació per dedicar-hi hores i més hores. En el taller que he fet, hem parlat de com va començar a França a partir de la segona meitat del segle XIX, amb el grup de copistes que s'instal·laren al Louvre per copiar els clàssics, i van començar a inventar la pinzellada suelta i canviant la temàtica de pintura interna per sortir a l'aire lliure i captar-ne la vida en moviment. Tractem la vida d'aquests artistes i veiem com aquesta, va influint en la evolució de cadascun d'ells.

Ja que hem arribat a l'època estival, se m'ha ocurregut buscar obres d'aquests pintors, sobradament coneguts, relacionades amb l'estiu i l'aigua, així ens ajuden a refrescar-nos una mica. A més dels primers impressionistes, també poso pintures de neo-impressionistes i puntistes.


Eugène Delacroix




Claude Monet







Eduard Manet




Pierre-Auguste Renoir




Paul Cézanne




Camille Pisarro




Paul Gauguin






Paul Signac





Georges Seurat




Vincent van Gogh





Alfred Sisley



I d'aqui a uns dies ja haurà començat el cicle estiuenc. A esperar la tardor per tornar a escampar llavors i poder altra vegada recollir els seus fruits.

***



4 comentaris:

Salvador ha dit...

Carai noia, quina col·lecció tant maca de pintures que has penjat. Fan molt de goig. Felicitats

kweilan ha dit...

Un post que és un regal per la vista.

L'Espolsada llibres ha dit...

I tant, un regal pels sentits!

Marta ha dit...

Nois i noies, m'alegro que us hagi agradat. Algunes vegades va bé una mica de relax.