dimarts, 12 de maig del 2009

Amb ganes de voler-ne més

Ahir em vaig acomiadar del Club de Lectura ja que no podré ser-hi present en la última sessió que serà el proper mes de juny, doncs possiblement seré fora en aquelles dates. Han estat tres anys d'una experiència molt positiva i m'he quedat amb ganes de voler-ne més. Els més veterans ja no podrem seguir, atès que tothom hi te dret i malauradament no podem agafar-nos a la cadira, ja que la Biblioteca ha de fer feina per tothom, i, és una bona feina la que estant fent, a tots els nivells, tant pels grans com pels petits.

De totes maneres, podria ser que tinguéssim una nova oportunitat de seguir, d'acord amb una suposada iniciativa de la Jaume Fuster, que fins el nou curs no es podrà fer patent. Així doncs, esperarem.


El comentari del llibre d'ahir van ser els contes d'en Sergi Pàmies publicats el 2006 sota el títol de Si menges una llimona sense fer ganyotes.

Ja l'havia llegit en el seu dia, però sembla mentida com s'arriben a oblidar els contes, per això val la pena rellegir els llibres i més quan pots comentar-los amb altra gent. Hem tingut una conductora/animadora amb una gran personalitat, molt creativa, enamorada de la lectura i que ens ha fet jugar i descobrir autors que amb timidesa treuen el nas en el gran "mercat llibreter", i que són artesans de l'escriptura com pot ser en Eduard Màrquez, que vam tenir el goig de poder compartir amb ell un parell d'hores la setmana passada, arran d'haver llegit el seu llibre El Silenci dels arbres, i que comparteixo plenament la ressenya que en va fer divendres dia 8 de maig la blogaire El racó de la Solsida sobre aquesta novel·la. Tal com vaig comentar a aquesta blogaire, ens va impressionar el seu "savoir faire". Amb pels i senyals ens va explicar tota la "maquinaria" que va emprar per escriure la novel·la. És un gran escriptor i gairebé res vam haver de preguntar-li , ja que ens va donar tota mena de respostes abans de que poguéssim fer-ho.






Continuarem llegint, val la pena!




***

6 comentaris:

Mireia ha dit...

Gràcies per esmentar-me.

Completament d'acord, l'Eduard Márquez és un esciptor immens!!!

SU ha dit...

Estimada Marta,

Gràcies per les teves paraules, tan amables i tan afalagadores.

Per a mi ha estat un veritable plaer compartir la meva experiència lectora amb vosaltres.

Salut i bones lectures, sempre!

SU, conductora animadora dinamitadora

rebaixes ha dit...

Nosaltres que estem lluny de centres i de companyies com les que teniu vosaltres, ens feu una mica de dentetes. Quan llegim estem sols i sols el que ens ve a nosaltres pensar...Però cm que haset tota la vida, avui que he pogut obrir-me i llegir a persones com tu que m'encanten. Anton.

Júlia ha dit...

Ja saps que pots venir quan vulguis al grup de Meteora, ara ens reunirem el dimarts, 19, per comentar, AFTER DARK. A mi el Murakami no em fa el pes, però vaja, per tenir l'experiència...

Marta ha dit...

Gràcies a tots.
Júlia, no et dic que no. De moment vull esperar passat l'estiu a veure que passa. Fins aviat

Jesús M. Tibau ha dit...

un parell de llibres meravellosos. E lprimer el vam comentar al Club de lectura de Tortosa fa uns mesos i l'he comentat al meu blog, i el segon el tinc a la llista per al futur.