dimarts, 18 de novembre del 2008

Miquel Barceló

Avui s'ha inaugurat la cúpula de la Sala dels Drets Humans renovada, de la seu de les Nacions Unides a Ginebra amb la signatura de'n Miquel Barceló. (vegeu aquí)

Aquesta obra està portant molta polèmica a nivell econòmic. En la tertúlia d'aquest matí en el programa de'n Josep Cuní de TV3, també se n'ha parlat amb els convidats habituals i també amb la presència de'n Baltasar Porcel. Ha estat interessant els punts de vista de cadascún.

Vaig conèixer la obra de'n Miquel Barceló l'any passat en un taller que vaig fer titulat "Vida d'artistes" i quan vam treballar la vida i obra d'aquest pintor, varem visitar la Fundació Gòdia que en aquell moment exposava algunes de les seves obres, moltes de les quals inspirades en la cultura de Mali, amb la qual va ser molt respectuós.
Va ser molt amic de Mariscal i va viatjar amb ell a l'Africa l'any 1988, a on passa moltes temporades. Puc dir, que tant a mí com a les meves companyes ens va sorprendre agradablement el seu art.

En una escapada que varem fer a Mallorca, fa any i mig, també vaig poder veure a la Catedral, l'altar que va construir, desafiant també l' opinió pública, i que a mí personalment em va agradar.

Se li atribueix la genialitat que va tenir l'Antoni Gaudí al segle passat, tant amb els materials que empra, com amb la filosofia artística, ja que en els seus treballs experimenta també amb ceràmiques les quals va aprendre a utilitzar com alumne del ceramista d'Artà, Geroni Guinart.

Rudi Fuchs, comissari director de l'exposició que es fa cada cinc anys a Kassel (Alemania) amb el nom de Dokumenta, es va fixar en ell i així va entrar en el al mercat de l'art en la década dels 80.




***